Η Γενεολογία μας
Καρασούλη-Mαστορίδου Aνδρονίκη
Εκτύπωση
Στο σπίτι του Αγίου Κλήμεντος, ο Παππούς μας, Χαράλαμπος Καρασούλ, απέκτησε εν όλω δεκατέσσερα παιδιά. Έζησαν τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια και αυτά τους έδωσαν είκοσι έξη εγγόνια και σαράντα έξη δισέγγονα.
 
     Η γιαγιά μας η Χατζή Σοφία, έφθασε και είδε αρκετά δισέγγονα.
 
     Ο πρωτότοκος υιός του παππού ήταν ο Κλήμης. Είχε έξη παιδιά, την Σοφία, την Μιμίκα, τον Χαράλαμπο, την Ανδρονίκη, την Κωνσταντία και τον Μιχάλη και δισέγγονη μία, την Σεμέλη, κόρη της Ανδρονίκης.
 
     Ο Ιωάννης δύο παιδιά, την Σοφία και τον Μαίλανδρο, δισέγγονα, τέσσερες κόρες, την Ελένη, την Κούλα, την Μαίρη και την Δέσποινα, κόρες της Σοφίας. Ο Μιλτιάδης δύο κόρες, την Αγλαΐα και την Φιλοξένη, δισέγ. έξη, Ουρανία και Νικόλαος, της Αγλαΐας. Η Φιλοξένη τέσσερα αγόρια. Τον Άγι, τον Αντώνη και τον Θεόδωρο, ένα μικρό είχε χάσει και τώρα που γράφω αυτές τις σελίδες, 1965, 28 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής, που όλη η Αθήνα εορτάζει, εμείς δυστυχώς οδηγήσαμε στην τελευταία του κατοικία το εικοσάχρονο παιδί τους, τον Άγι Μπρεδήμα, από ένα ξαφνικό ατύχημα, ένα παιδί ξεχωριστό μπορεί να πη κανείς για την ηλικία του. Μετά το Γυμνάσιο απόφοιτος ανωτάτης Εμπορικής, Σπουδαστής Οικονομικών Σπουδών και διορισμένος στην Τράπεζα, στα είκοσί του χρόνια ήταν δημιουργημένος. Οι συμφοιτηταί, οι σπουδασταί και οι συνάδελφοί του ήσαν παρόντες και θρήνησαν τον χαμό του. Ακατάλητος νόμος και μοίρα σκληρή της ομορφιάς είναι να χάνεται, να σβύνη παντού, όπου και αν υπάρχη. Την παραμονεύουν η φθορά και ο θάνατος, αυτά ταιριάζουν στα ωραία νιάτα και την καλωσύνη του που άφησε φεύγοντας.
 
     Ο Σταύρος τρία παιδιά, την Σοφία, τον Χαράλαμπο και την Μαρίκα.
 
     Η Άννα τέσσαρα αγόρια, τον Βασίλη Χρυσοσφαιρίδη, τον Αλέξανδρο, τον Χαράλαμπο και τον Κώστα, και δισέγγονα, παιδιά του Βασίλη Χρυσοσφαιρίδη, την Νίτσα και τον Λεωνίδα, του Αλέξι την Νίτσα, την Ελένη και τον Ιωάννη. Ο Χαράλαμπος μία κόρη, την Σοφία. Ο Κώστας σκοτώθηκε στο Εσκί Σεχίρ, στον πόλεμο.
 
     Η Κλεοπάτρα, η μόνη που ζη απ’ την οικογένεια του Παππού, έδωσε τρεις γυιούς και μια κόρη. Τον Θεόδωρο, τον Παύλο, τον Κλήμη και την Κούλα, μητέρα του Νίκου και Ιωάννου, των εργοστασίων Καραβίδα (Θεσσαλονίκη), ο Παύλος μια κόρη γαλλίδα, έχει ζήσει στην Γαλλία. Ο Κλήμης δυο υιούς, τον Στάθη και τον Λάκι.
 
     Η θεία Ευδοξία πέντε παιδιά, την Μαρίκα που έκαμε 14 παιδιά και της έζησαν 8 –τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια σε Δευτέρα έκδοσι της γιαγιάς μας. Ο πρώτος, γυιός της Μαρίκας, Κώστας Καλαντζόπουλος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βιομηχανικών Σπουδών, ο Τάσος Πολιτικός Μηχανικός, ο Αλέκος τμηματάρχης στον ΟΤΕ, ο Παύλος αρχιτέκτων Πολιτικός Μηχανικός, επίσης η Λίζα, η Ευδοκία, η Δέσποινα και η Καίτη, είναι όλες μορφωμένες.
 
     Η Ευτέρπη, γυναίκα του Στρατηγού Λ. Μανώλη, τρία παιδιά, την Ντίνα, την Ευδοκούλα και τον Ευάγγελον.
 
     Ο Σεραφείμ επί 37 χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Ταμείου του Κράτους στην Θεσσαλονίκη, έχει μια κόρη, ο Ιωάννης έζησε στην Αμερική έχει δυο παιδιά, την Ευδοκία και τον Βασίλη.
 
     Ο Δημήτριος Σεραφειμίδης στο τεχνικό κλάδο του ΟΤΕ. Έχει τέσσερα παιδιά, τον Αντώνη, τον Αλέξη, την Ευδοκία και την Βασιλική, με την χρυσή γυναίκα του την Χρυσούλα ανέστησαν και τους τέσσερις γονείς των. Να ζήσουν, όλοι αξίζουν και μαζί τους και εμείς, ο Παππούς Κυριάκος, η γιαγιά Ανδρονίκη να χαρούμε τα δώρα του Θεού, την μονάκριβη κόρη μας Νέλλη (Σεμέλη) και τα αγαπημένα μας εγγονάκια Νίκο και Ζωή με τον καλό τους μπαμπά, Λευτέρη Χατζιδάκι.

(από το βιβλίο: Aνδρονίκη Kαρασούλη-Mαστορίδου, Aναμνήσεις από τη χαμένη μου πατρίδα [Η ζωή μου στην Άγκυρα], Aθήνα 1966)